فرزند من

آداب و آفات تربیت دینی فرزند

فرزند من

آداب و آفات تربیت دینی فرزند

2- داستان باید برای کودک ساده، شیرین و قابل فهم باشد. بطوریکه او ذهنش را کاملاً به داستان بسپرد و شما بتوانید بصورت نامحسوس و غیر مستقیم برای پرورش روحیات و اخلاقیات مثبت در او نفوذ کنید.

3- سعی کنید از داستان‌هایی استفاده کنید که هدف آنها‌ ترویج فضائل اخلاقی باشد، نه مذمت یا معرفی رذائل. چرا که اگر روح کودک شما در مسیر داستان فضائل را درک نکند طبیعتاً از رذائل پیروی خواهد نمود. (اما در داستان سرایی برای بزرگسالان بیش‌تر باید معرفی و مذمت رذائل را مد نظر قرار داد)

4- اگر مجبور شدید در داستان‌ها از زشتی‌ها صحبت کنید، سعی نمائید کمرنگ‌تر از جنبه‌های مثبت قصه باشد.

5- قصه‌ها باید از کلی‌گوئی به دور باشند. تمام مصادیق داستان باید با جزئیاتشان برای کودک بیان شود. به عنوان مثال اگر صحبت از مهربانی به میان آمده، باید چند مصداق مهربانی را که برای سن کودک کاربردی باشد، برایش شرح دهید.

6- در انتخاب کتاب‌های داستان دقت کنید که حتماً دارای تصاویر باشند و مهم‌تر از آن اینکه، موشکافانه بررسی کنید تا عکس‌ها و تصاوی کتاب، آثار مخرب نداشته باشند.

7- کتاب‌هایی را برگزینید که صرفاً جنبه‌ی سرگرمی‌ نداشته باشند، بلکه هدفی را دنبال نمایند و کودک در نهایت به پیام روشنی از داستان دست یابد.

8- قهرمان داستان، باید هم‌سنِ کودک شما باشد، تا شخصیت او برایش ملموس‌تر بوده و الگو پذیری‌اش بیش‌تر باشد.

9- اگر داستان شما در ارتباط با زندگی بزرگان، از جمله ائمه معصومین (علیه السلام) می‌باشد، سعی کنید از دوران کودکی آنها بگوئید تا کودکتان ابتدا با دوران کودکی آن بزرگ انس بگیرد و بعدها در سنین بالاتر به بزرگ‌سالیشان بپردازد.

10- حتی الامکان از کتاب‌های خارجی استفاده ننمائید یا در صورت استفاده، دقت کنید که در کنار یک پیام صحیح، چندین پیام مخرب تزریق نشده باشد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۱۰/۱۳
مادر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">