فرزند من

آداب و آفات تربیت دینی فرزند

فرزند من

آداب و آفات تربیت دینی فرزند

اسباب بازی‌ها

اسباب‌بازی‌هایی برای کودک شما مفید خواهند بود که با دو هدف اصلی زندگی او در هفت سال اول یعنی آزادی و بازی سنخیت داشته و آنها را وادار به فعالیت‌های بدنی و بکارگیری عضلاتشان نمایند. مثل دوچرخه، توپ و... البته هرگز فراموش نکنید از وسایل بازی که مستقیماً با اندام تناسلی کودکان مخصوصاً دختران در تماس‌اند (زین دوچرخه، الاکلنگ) استفاده نکنید چرا که موجب تحریکات جنسی در کودک خواهد شد. (توضیح کامل در مبحث مسائل جنسی کودکان)

اسباب بازی‌هایی که کودک شما را وارد حریم بازی‌های حرفه‌ای می‌کنند نیز بسیار مفیدند. به عنوان مثال یک چرخ خیاطی کوچک به فرزند شما می‌آموزد که چگونه آن را برای دوخت و دوز به استخدام خود درآورد. یا لوازم نقاشی از قبیل ماژیک‌ها، مدادهای رنگی، آبرنگ و... آرام آرام کودک را به سمتِ طرزِ صحیحِ گرفتن قلم دردست و کشیدن خطوط معنی دار و در نهایت، یک نقاشی کامل و با معنی سوق می‌دهد.

اسباب‌بازی‌هایی که ذهن کودک را فعال می‌کنند (از قبیل پازل‌ها، مکعب‌های خانه‌سازی و...) نیز به شکوفائی استعدادهای ذهنی کودکتان سرعت می‌بخشند.

بدترین نوع اسباب‌بازی‌ها، گروهی هستند که کودک فقط می‌نشیند و از تماشای آنها لذت می‌برد. انواع ماشین‌ها و موتورهای کوکی، آدم‌های آهنی و... که نه ذهن کودک را به استخدام گرفته‌اند و نه بدن او را، که از این دسته می‌باشند. استفاده از این اسباب بازی‌ها در حد بسیار کم، آن هم برای ارضای حس کنجکاوی و تمایل کودک به این گونه وسایل، توصیه می‌شود.

در برخورد با این دسته از اسباب‌بازی‌ها، سعی کنید هرگر به مقدار زیاد باطری در اختیار او قرار ندهید. او باید بیاموزد که درمصرف هرچیزی، محدودیت وجود دارد، تا از کودکی به مصرف بی‌رویه عادت ننماید. چند روزی را که در به دست آوردن باطری معطل می‌ماند، فرصتی است تا خود را برای مصرف بهینه از باطریِ بعدی آماده کند.

نکته مهم: به کودکان خود با آموزش‌های کلامی‌و عملی بیاموزید که بازی نیز مثل تمام فعالیت‌های دیگر، زمان خاصی را می‌طلبد و او در هر ساعتی مجاز به بازی یا استفاده از اسباب بازی‌هایش نمی‌باشد. البته این مسئله در هفت سال دوم جدیت بیش‌تری می‌یابد، اما سعی کنید که آن را از همان هفت سال اول در وجود کودکتان هرچند کمرنگ نهادینه کنید تا در سالهای مدرسه، با مشکل مواجه نشوید.

 

آموزش صبر در کودکان

شما می‌توانید از همان دوران کودکی، مفهوم صبر را در ذهن کودک خود نهادینه کنید. اگر از شما تقاضای نوعی اسباب بازی، یا کتاب، و یا... را نمود می‌توانید برایش زمانی را معین کرده و قول دهید که حتماً در آن زمان مقرر، خواسته‌اش را تأمین خواهید کرد. خوش‌قولی شما در وقت تعیین شده اولاً موجب آموزش عملی وفای به عهد در او شده و ثانیاً در زمان به انتظار نشستنش، با مفهوم صبر و حوصله آشنا شده و آرام آرام آن را در وجودش تثبیت می‌کند.

در این صورت در آینده با کوچکترین کمبود و یا تأخیری در رفع نیازهایش به پافشاری و اضطراب و گاه پرخاشگری روی نخواهد آورد. 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۱۰/۱۵
مادر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">